Komu pomůžete?

V Diakonii Letovice pečujeme o dospělé lidi s mentálním a kombinovaným postižením tak, aby mohli dělat vše, co patří k normálnímu životu. Pracovat v domácnosti nebo na zahradě, jednat s úřady, chodit k lékaři, jezdit za zábavou a za kulturou, žít normální partnerský život. K tomu mimo jiné potřebujeme i auto. Auto, kterým by vozíčkáři mohli bez ztráty důstojnosti cestovat ať už za lékaři, na návštěvy, rehabilitační pobyty nebo jen tak - na výlety, ven, někam, kde ještě nebyli, za kulturou, za přírodou, za něčím, co je obohatí, rozveselí, pobaví, vytrhne z každodenní rutiny, doplní baterky.

Ne, že bychom momentálně neměli žádné auto, což o to, jedno máme. Naše dodávka k přepravě osob s tělesným postižením je již „plnoletá“. Příští rok bude mít 20 let. S ohledem na bezpečnost a další urgentní opravy tohoto vozu, je jedinou možnou cestou pořízení jiného auta. Jen tak můžeme zajistit, aby se klienti bezpečně dopravili, kam potřebují? Mělo by to být auto pro 8 či 9 lidí, s bezbariérovou úpravou. A nemusí být ani úplně nové, stačí zánovní, hlavně, aby dobře fungovalo.