O aukčním portálu Diakonie ČCE

Aukční portál

Aukční portál Diakonie ČCE nabízí elektronickou dražbu výrobků diakonických klientů nebo uměleckých předmětů, jejichž autoři věnují svůj honorář na podporu diakonické činnosti. Zapojit do dražby se může každý, k aktivní účasti v aukci je třeba předchozí registrace na tomto portálu.

Jak to funguje

Aukce funguje obvyklým dražebním způsobem. Každá aukce má své počáteční a konečné datum, v tomto obodobí je možno přihazovat. Systém nabízí přihození nejbližší adekvátní částky, vzhledem k benefičnímu rozměru celého projektu lze však vložit i částku jinou - vyšší. Vítězem aukce se stává ten, jehož přihození do konce aukce již není přebito. Nevydražené výrobky budou po skončení aukce nabídnuty k prodeji. Výherce je vyrozuměn potvrzujícím e-mailem, na základě kterého by měl potvrdit svůj zájem a zvolit způsob odběru zboží a platby. Následně je mu zboží zasláno, nebo předáno oproti platbě.

K čemu diakonické aukce?

Slovo aukce je odvozeno z latinského "augere", což znamená zvýšit nebo zvětšit. To je případné: s každým daším přihozením se zvyšuje cena a tak také výtěžek prodeje, jenž směřuje na podporu diakonických klientů. Chceme ale zvýšit či zvětšit nejen objem získaných finančních prostředků, ale také povědomí o tom, kdo jsme a co děláme. Že stojí za to zajímat se o neziskový sektor, třeba právě tímto hravým aukčním způsobem. Chceme ukázat, že stojí za to udělat si radost výrobky, jež prošly třeba rukama lidí s nejrůznějším postižením, přesto (nebo právě proto) mohou potěšit svou originalitou a dobře sloužit. Chceme ukázat, že jsou také umělci, kteří výtěžek z prodeje vlastního díla věnují na pomoc potřebným. Chceme ukázat, že pomoc má mnoho tváří.

Zapojte se také a udělejte radost sobě i ostatním. Děkujeme Vám.

Kam dál?